Aktualitások

Új Unical ALKON 12 kW-os kondenzációs kazán

                         Elkészült és már rendelhető az Unical ALKON 12 kW-os kondenzációs kazánja.

                                                         20 %-kal csökkenthetők a fűtési költségek!

A kislakások fűtéskorszerűsítésekor általában a kazán is cserélve van. Mekkora teljesítményű kazánt válasszunk?

A régi valószínűleg hagyományos és 24 kW-os volt. Mekkora a lakás hőigénye? A nyílászárók cseréje, és az utólagos hőszigetelések eredményeként legtöbbször csupán 10 kW nagyságrendű, érdemes kiszámítani !!! De ha ennyi, akkor miért ne legyen a kazánteljesítmény is ennek közelében?

A hagyományos korszerű kazánok is modulálnak, de technikai okok miatt általában csupán a névleges teljesítményüknek kb 30%-ig.! Az ALKON kondenzációs kazánjai a névleges teljesítményük 20 %-ig képesek modulálni. Egy 12 kW-os kazán pl:1,9 kW(!)...12 kW között !

A hagyományos kazánokból a füstgázok magas hőmérsékleten távoznak!! Magukkal viszik a füstgázokban jelenlévő vízgőz ( párolgáshoz felhasznált ) hőjét is. A kondenzációs kazánokban a füstgázokat lehűtjük, a bennük lévő vízpárát kicsapatjuk (kondenzáltatjuk, a párolgáshőjüket visszanyerjük azzal is melegítjük a fűtővizet!!) és alacsony hőmérsékleten juttatjuk a szabadba. Az ALKON kondenzációs kazánjainak hőcserélője alumínium-szilícium-magnézium ötvözetű Öntvény – mint a legkorszerűbb gépkocsik motorblokkja!!- Korrózió kizárva!!!


  A kazántestre 5 év a garancia!